lördag 29 december 2012

Håll julen rullande

Julen är förbi och den var awesome :-) Sjukt skönt att slippa åka nånstans efter höstens flängande varenda vecka. Simon är uppenbart nöjd med julklappsskörden - det bästa var en traktor med skopa från farfar och Ellen. "Skopa! Skopa!" låter det glatt hela dagarna. Själv fick jag en massa böcker, ett par My Little Pony (oh yeah) och en hög med pengar. Allt kommer väl till pass! Eller jag vet inte vad jag ska med ponnysarna till, egentligen, förutom att öva mina squeee! på. Tack Erik!

Byråkratins hjul har börjat rulla! Vi har fixat ansökan om pass för Simon och börjat ta reda på diverse formalia om utlandsflytt från Försäkringskassan och Skatteverket. Eftersom Erik kommer att vara anställd av ett svenskt universitet så verkar det som att allting blir bra mycket lättare än om han hade en amerikansk anställning.

Vi har påbörjat Den Stora Utrensningen, att rensa ut alla grejer som måste bort ur skåp, lådor, klädkammare och vind för att göra plats för sånt som vi faktiskt vill ha kvar om två år men som inte kan stå i lägenheten när vi hyr ut den. Vi kommer i första hand att ge bort saker till kompisar, men det som de inte vill ha går till välgörenhet, och om de inte tar emot - le grande sopcontainer. Hittills är det typ fem flyttlådor och tre överfulla IKEA-kassar som ska ut, helst innan julcypressen.

lördag 22 december 2012

Blogg or it didn't happen

Då så. För någon vecka sen blev det klart att Erik varit mer än lovligt lyckosam i sin jakt på postdoc-pengar, och att vi alltså kommer att flytta pick, pack, nyckelharpa, Xbox och barn till andra sidan Atlanten i två år.

Vad är den naturliga reaktionen för en modern västerlänning? Starta blogg såklart!

We're shipping up to Boston!