onsdag 20 november 2013

BEBIS

Ja! Bebisen har kommit! Awesome ^^

(Varning för en smula grafisk förlossningsberättelse. OK? OK!)

Klockan 21.02 lördagen den 2 november föddes Rasmus Björn Pelve. Han var 51 cm lång och vägde 3447 gram. Han kom ut förbaskat fort, vilket vi iochförsig hade räknat med. På inrådan av vår barnmorska så åkte Erik och jag till förlossningen så fort jag hade nån slags regelbundna värkar, vilket gjorde att jag slapp ha öppningsvärkar i taxin som förra gången. Simon stannade hemma med K, vilket fungerade fint.

När vi kom in till förlossningen hade jag regelbundna men lätta värkar och var öppen fem cm. Eftersom saker och ting gick så fort förra gången så tyckte de att jag kunde komma till ett rum direkt och så fick vi se vad som skulle hända. Vi spenderade någon halvtimme med att byta till sjukhuskläder och sätta fast sladdlösa övervakningspryttlar på magen (mycket praktiskt). När det var klart hoppade jag in i duschen, där jag spenderade en halvtimme till med att Erik duschade min rygg medan värkarna blev starkare. När det var dags att krysta traskade vi tillbaka till sängen, och jag kunde stå på knä ett tag tills det var dags. Rasmus kom ut på någon kvart (kanske? det är svårt med tiden i såna här situationer) och hade ena handen uppe vid huvudet, vilket gjorde saker lite mer smärtsamma men inte komplicerade.

Någon halvtimme senare...

När moderkakakan hade kommit ut och vi hade vägt och kollat Rasmus, gosat ett tag och återhämtat oss så fick vi komma till ett helt awesome rum. Det hade t.om. en fejkad eldstad! Sköterskorna berättade glatt att de inte brukar visa just det rummet på runtvandringar eftersom folk blir så besvikna om de inte får det. Score ^^ Vi stannade två dagar innan vi fick lappsjuka och ville hem. På det hela taget var det en bra upplevelse, även om det hade varit skönt med lite lustgas. Det blev lite väl hardcore att köra helt utan smärtlindring!

Ena halvan av vår svit.

Mt. Auburn Hospital, komplett med fantastisk frukostmeny.

Nå, de senaste veckorna har varit sköna. Rasmus ammar bra (med såriga vårtor i början tyvärr - amerikansk dunderkräm rådde dock bot) och sover hyfsat mycket. Dock bäst på oss, så det blir en del sitta upprätt med honom. Simon verkar gilla sin lillebror, han kommer och klappar och kramar honom, hämtar nappar och frågar efter honom om han inte vet vart Rasmus är. Han är lite stissig eftersom allt är så ovanligt däremot, så det blir en del bråk kring sängdags och tandborstning. Förhoppningsvis blir det bättre när saker och ting lugnat ner sig och blivit mer normala. Apropå Rasmus namn? Första namnet var som med Simon, ingen speciell koppling utom att det helt enkelt passade bra. Andra namnet kommer från min fina gybbtjyv till morfar, som tyvärr inte fick träffa sitt fjärde barnbarnsbarn.

Bröderna bror.

Eriks mamma har åkt hem efter att ha varit en helt fantastisk hjälp i en månad, och min mamma åker hem idag efter två veckor av underbar assistans. Det har varit jätteskönt att ha hjälp ^^ Eriks pappa A kommer ikväll och stannar ett par veckor. Mycket päron blir det! Sen är det tomt ett tag innan älskade V kommer och firar jul.

Saker är riktigt häftiga, bitvis jobbiga, och vi har rejäl hemlängtan, både Erik och jag. Det är fortfarande kul att vara här, men vi saknar alla vänner, vårt inbodda hem i Uppsala, det svenska systemet och allt hemvant. Det är bra och synd att tiden går fort. Snart har vi varit här i åtta månader. Sheisse!