söndag 2 juni 2013

Värmebölja och relokalisering

Puhhhh... de senaste tre-fyra dagarna har varit mycket, mycket varma. Vi har en liten värmebölja på härliga 30+ i skuggan och hög luftfuktighet. Eftersom vi skulle flytta inom ett par dagar hade vi inte brytt oss om att felamäla den icke fungerande ACn i lägenheten på CambridgePark Drive, men det bet oss rejält i rompen då värmen slog till. Snabbt samtal till värden. En vänlig kille kom poch bankade, hummade, bytte det ena och slängde det andra och vips så kunde det bli ljuva 15 grader i lägenheten. Det här med ventilation verkar vara ett kapitel för sig i staterna - hittills så verkar det som att AC är standard snarare än något annat slag ventilationssystem, men det kräver lite mer efterforskning.

Nå! Vi tnyttjade värmen ordetligt och besökte en gammal bekant till Erik i deras hus i Watertown, en timmes promenix bort. Det var oerhört mysiga männskor - Erik beskriver B som en av de genuint trevligaste personer han nånsn träffat, och jag håller med. Han hade nyligen doktorerat och firade med grillning och fann det för gott att bjuda in en bekant han inte träffat på fem år och dennes fru som han bara träffat som hastigast på en brygga i Californien. Grillningen i sig var trevlig, vi hade roliga konversationer med bland annat en tyskfödd herbariumkurator och Bs svärmor (?) som berättade intressanta Floridahistorier om sjökor. Vi diskuterade också oroligheterna i Husby, intressant att det har blivit en internationell nyhet.

Lördagen var vigd åt att flytta till vårt nya, mer permanenta hem på Cogswell Avenue, en bit från Porter Square. Närmare MIT och centrala Cambridge, mysigare lägenhet, drygt halva kostnaden och INGA. JÄVLA. HELTÄCKNINGSMATTOR. Awesome! Det gick rätt geschwint att flytta in - Erik bar allt tungt eftersom jag är en fragil blomma med kass rygg och graviditet och sånt. Det är väldigt skönt att vara här - det känns långt mer permanent och rotat här redan. Lägenheten är mycket mer vi än den tidigare. Vi kommer att ha ett gästrum när folk kommer också, vilket är bra särskilt med knodden.

Ja, knoddfronten: det busas runt! Nu känns det lite buffar varje dag. Det är en aktiv kottling! Nästa vecka får vi se den på film ^^ Annars är det ett rätt gött stadium av graviditet, inget illamående och rätt lugnt. Jag kommer ju vara rätt mycket större när det är varmt och härligt i sommar, så vi får se hur det går :-P

Vi var ju på animekonvent härom veckan - det var skitkul ^^ Vi kom hem med massa t-shirtar, en mjukis-TARDIS till Simon och bilder, som utlovat. Jag skulle tipa på att hälften av alla besökarna kom i cosplay-kläder. Ett axplock:

Det viktiga här är gänget med henchmen i bekgrunden -
de tillhör The Monarch från Venture Bros., en av mina
favoriter bland tecknade serier.



Världens mest överlastade steampunk-karaktär.

Det är något bakom mig, inte sant?

Chell från Portal, med Weighted Companion Cube.

TARDISen! Lägg mäske till den 100% coola hatten.

Hellboy, med icke avsågade horn - det
finns någon symbolik där.

Exterminate!
Roligaste kostymen evarz!

Simon fick, till sin glädje, en mjukis-TARDIS
som blinkade och wooshade när man tryckte på den.

Jag har ingen aning om vilken karaktär detta
är, men hen var klart fabulösast på konventent.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar