onsdag 8 maj 2013

På västfronten litegrann nytt

Nu var det ett tag sen vi rapporterade om läget på västfronten! Vi har hunnit med en hel del sen senast.

Vi har varit på akvarium! De gillar att bygga på höjden med atrium och intressanta arkitektoniska lösningar i den här stan, och det här var coolt. Hela byggnaden var centrerad kring ett tre våningar högt akvarium, med ramper och cirkelvägar runt hela. På varje våning fanns akvarier med olika teman av fisk, skaldjur och blötdjur. I botten finns en stor bassäng med värdens minsta pingviner (Little Blue Penguin, dvärgpingvin), och i en bassäng utanför bor sälar och sjölejon. De håller på att renovera centraltanken just nu (man fick rabatt), men alla djuren därifrån bodde i olika sektioner i pingvinernas bassäng, medan pingvinerna var på semester förutom en liten enklav man fick hälsa på. De har tankar där man kan klappa ryggradslösingar (hästskokrabba för fasen!) och rockor och småhajar. Simon klappade entusiastiskt och vi fick köpa en ny tröja för han blötte ner båda de andra. Annars var hans mest imponerad av de stora havsköldpaddorna - såpass att han behövde kolla på dem på varje nivå. Padda! Padda!

Simon och jag spenderade en eftermiddag på Boston Childrens' Museum. Det är en tre våningar högt upptäckarmuseum med en massa rum med olika teman. Folk som varit på Tom Tits eller Universeum känner nog igen stilen. Simon gillade barnrummet med den stora tågbanan, den tre våningar höga klätterställningen (han kom inte så högt), kulbanorna och såpbubblorna. Definitivt värt ett återbesök!

Ett modigt försök att överkomma hamsterburen.

Sand, sand, grus och stoft, vilket jävla land - det är öken!

Trying science!

Vi hade från vännen G fått ett tips om ett par vänner till hans bror som bodde i Bostonområdet, så dem kontaktade vi och mötte upp med. De är ett trevligt nördpar från Krakow som bott här i tre år och har koll på staden. De tog med oss till en liten chocolateria som hade sjukt god varm choklad (och deras mocca var lika underbar) - dit skall vi ta en viss gourmet när han kommer på besök ^^ De gav oss också en rundtur kring Harvard Square, mitt favoritområde än så länge i innerstaden. Vi hittade en spelbutik och en seriebutik, och jag fick reda på var Cambridge Center for Adult Education ligger, där jag tänkte gå lite tecknarkurser under tiden vi är här.

Jag har tagit mig iväg till MIT och skaffat ett passerkort för partners som gör att man får tillgång till en del av MITs faciliteter, bland annat deras badhus. Vi tänkte passa på att köra lite babysim med Simon i sommar, och jag ska komma iväg på gravidvattengympa.

Vi har planerat in att komma hem ett par veckor i sommar! Troligen kommer vi hem precis innan midsommar och åker igen så vi är här till 4 juli-firandet (som ska vara det största i hela USA). Både Sveriges och USAs hjärtan, så får vi jämföra ^^ Det ska bli underbart att träffa folk igen! Det blir förmodligen den enda hemresan vi gör i år, eftersom knodden kommer i oktober-november. Om någon, gärna i Uppsalatrakten, har ett golv över under den tiden så tar vi tacksamt emot!

Annars är vi förkylda (iallafall jag och Simon). Fantastiskt att vi klarat oss så här länge egentligen med tanke på att vi förmodligen har bytt virusstammar rätt rejält. Det verkar som att en hel del av ungarna i huset har samma sak, så det är naturligt.

1 kommentar: