lördag 25 maj 2013

Urban Hiking #2 - Alewife Greenway

Trots strilande duggregn vandrade vi käckt ut i morgonstunden iklädda proffsiga regnställ men sorgligt vattenmottagliga skor. Vi hade en snäv tidsbudget idag. Eftersom eftermiddagen var vigd åt konvent så hade vi knappa två timmar på oss att utöva motion, uppleva såväl stad som natur, stärka vår själ och bli friska och sunda människor. Alltså valde vi att för dagens expedition att gå till Alewife Greenway, en naturskön cykelstig som löper längs den lilla bäcken vi korsar för att komma till lekplatsen med grävskoporna i (en av Simons favoriter). Vi har gått förbi några gånger men aldrig kommit oss för att utforska den. Idag var det dags.

Alewife Greenway



Eftersom sträckan var så ringa valde vi att färdas utan vagn, vilket gav Simon gott om tillfälle att ingående studera biltrafiken kring Alewife stations parkeringshus. Det tog därför sin rundliga tid att nå själva ån, men väl där stötte vi på den första stora höjdpunkten på dagens utfärd - vattenpölar. Det plaskades. Det skvättes. Det transporterades stenar till vattenpölarna. Det transporterades stenar från vattenpölarna. Jag tog tillfället i akt att lyssna vidare på tolfte Dresden Files-boken. Spring Harry - ALLA vampyrerna! I slutänden krävdes åtskillig övertalning från expeditions icke vattenpölshängivna deltagare för att vi inte skulle förlägga hela den tillgänliga tiden med vattenpölsaktivitet. Till slut gick vi dock vidare och nådde raskt den andra stora höjdpunkten. Gäss.

Kvack, kvack
Någon välvillig själ hade lämnat en binge spagetti i strandkanten åt svältande sjöfåglar, så vi kunde sitta och se dem äta en lång stund. Det var rofyllt och förvånansvärt naturidylliskt, med tanke på att vi fortfarande bara var ett femtiotal meter från både T-banestationen och en större väg Klockan gick dock, och vi hade fortfarande knappt satt fötterna på strandpromenaden vi var där för att utforska, så vi slet oss från den trivsamma scenen och vandrade ut på bryggorna som utgjorde promenadens första del.

Bryggorna
Bryggorna övergick i väl grusad gång. Det var en välskött promenad med skyltar och sittplatser och en så vacker utsikt som den lilla remsan grönområde kring en rännil till bäck tillät. En särskilt spännannde skyllt utlovade snappsköldpaddor, men trotts ett idogt spanande såg vi inte skymten av någonting dylikt. Stigen fortsatte en längre sträcka åt båda hållen, men vi gick inte längre än Massachussets Avenue den här gången. Vid vändpunkten övervägde vi picknick, men regnet kombinerat med den korta hemvägen fick oss istället att vända steget hemåt för att avnjuta lunch inomhus. Simon tillbringade återtåget på mina axlar, vilket gjorde att andra halvan av promenaden gick förhållandevis snabbt.

Sträcka: 3 km
Tid: 1.5 h
Utmaning: Viss väta men enkel promenad
Sceneri: Naturskönt, även om man aldrig kom helt bort från den omkringliggande staden.
Slutomdöme: En alltför kort promenad för att imponera på luttrade Urban Hikare som oss, men mysig och naturskön för sin tidsbudget. 1 av 5 regnjackor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar