torsdag 11 april 2013

Grattis Simon 2 år!

Idag är det Simons andra födelsedag! Vi väckte honom med kaka och sång på sängen. Han var mycket fascinerad av koncept levande ljus i maten ^^ Han fick också dagens första present, en trehjulingsscooter! Han har kollat på barnen nere på gården med avund i blicken de senaste dagarna - det verkar som att de flesta har en cykel av något slag, så det var en present han öppnade med entusiasm. Sen fortsatte vi morgonen med frukost på yoghurt, macka, apelsinjuice, druvor och mer kaka. Erik var ute igår och köpte allting, och förvånades av bristen på leksaksaffärer i de centrala delarna av Boston. Under dagen var vi ute och mobbade ekorrar och matade änder i Public Garden och sen har vi myst hemma mest hela kvällen, ja, när vi inte hjälpt internetleverantören att försöka ansluta.

Under dagen begav vi oss till MIT och fick en genomgång av hur sjukförsäkringen funkar, betalade den och på kvällen skaffade vi oss en PCP, primary care provider, typ en husdoktor. Det känns som det är dags att gå och skriva in sig och få en knodd-koll, så jag ska ringa dem så fort valet gått igenom.

Nu har vi bott på första stället, Archstone Apartments, ett par dagar. Det har ett par distinkta fördelar, som badkar och en sjujävla snabb tvättmaskin (ren tvätt på en kvart, fråg mig inte hur, den ser ut som en centrifug). Den har också ett par underliga americana: heltäckningsmatta överallt utom i köket och badrummet (dvs. i hallen också... mmm), avfallskvarn, och AC (som inte fungerar) istället för luftintag och element. Ett aber är också att internetet vi beställt inte fungerar - det kommer en tekniker och pysslar imorron så får vi se. Tills vidare får vi snatta av lobby-nätet.


Köket...


... vardagsrummet...


... och sovrummet.

Simon och jag har börjat undersöka omgivningarna. Inte så långt bort ligger Fresh Pond, som är en vattenreservoar för Cambridge förklädd till sjö. Runt omkring den finns lite strövområden som inger lite konstig känsla hos mig. Det är en blandning av skog, parklandskap, häckningsområden för fåglar och en golfbana. Alltihopa är väldigt tämjt, på ett lustigt sätt, även skogen. Inget känns egentligen vilt, utan kontrollerat. Det står branposter i skogen! Men det är en bra joggingslinga runt sjön om man känner för det, och rätt mysigt att traska runt i.


Brandpost i skogen. Inte riktigt Narnia.

Precis nära lägenheten ligger Fresh Pond Mall, ett halvstort köpcentrum. Där finns den mest awesoma affären hittills: en stor mataffär med ekologisk profil. I princip allt man köper där är ekologiskt, obesprutat och/eller antibiotikafritt och det finns ett stort veganskt och vegetariskt utbud. Yey!

Andra reflektioner: McDonalds är inte så vanligt som vi trodde att det skulle vara. Kedjorna som finns överallt är istället Dunkin' Donuts och Starbucks.

1 kommentar:

  1. Den ekologiska butiken låter trevlig. Jag kikade lite i New York och det verkar finnas en del vegoprodukter i frysdiskarna men av andra märken än här hemma. Och Starbucks låg i varenda gathörn.

    SvaraRadera