torsdag 4 april 2013

Kontrakt, besök och MIT

Hej bloggen! Idag är jag jävligt jetlaggad. Just nu ligger Erik och Simon bredvid mig och snarkar som små ånglok. Klockan är drygt halv nio nu och våra personliga dygnsrytmer ligger på styvt halv tre på natten.

Dagen har varit smockfull! Sak ett är boendet. Det har ju varit något av en följetong med vårt boende här. Vi anlitade en mäklare för att hitta en bra bostad, och hittade en lagom kompetent person som hittade en skitbra lägenhet - trea, bra läge, möblerad, med värme, vatten, el och internet inkluderat för 2000 i månaden - en bra deal. Enda problemet var att det var tillträde den 1 juni. Mäklaren garanterade dock att de skulle skaka fram en temporär lägenhet fram tills dess. Tiden gick och flytten kom närmare, hon humma nåt om att hon hade en grej på kroken, den föll igenom... till slut hittade hon en annan mäklare som hade en lägenhet. Vi skickade ett mail och han lovade att skicka fler bilder (det fanns en). Sen hörde vi inte av honom, trots upprepade mailförsök av varierande desperationsgrad. Note to self - amerikaner gillar inte att göra business på mail. Det har varit så hela mäklarprocessen, när man säger att man inte kan ringa eftersom det är internationellt så svarar hälften inte tillbaka. Nåväl, vi var tvungna att flytta utan att ha något fixat, eftersom vår originalmäklare åkte utomlands över påsken och inte gick att nå längre. Så det blev hostel första veckan.

Iallafall, Erik hade precis innan vi åkte fått en ledtråd på ett bygge vars representant tydligen inte heller gillade att maila eftersom han inte heller hörde av sig innan vi drog. Den snubben ringde vi slutligen upp i morse, och hej vad det gick när man fick snacka telefon med dem! Möte klockan tolv, skriva kontrakt och visande av lägenhetskomplexet. I slutändan så blir de här två månaderna dubbelt så dyra som den andra lägenheten, men vi orkar verkligen inte krångla mer nu. Vi har inte tid att leta upp något annat, så såhär får det bli. Lägenheten i sig är schysst, en nybyggd tvåa i ett komplex med eget gym och pool, fancy fancy.

Den andra saken vi gjort idag är att gå till MIT och tala om att vi finns, eller snarare att Erik finns och att han har med sig massa familj. Det blev en massa info, kort och bokning av bankbesök, ansökan om det ena och e-post för det tredje. Vi vacklade därifrån, trötta som mosade bävrar och fulla av information. Sen käkade vi middag på hostlet. Butternut squash kan rekommenderas!

Simon firar för övrigt stora triumfer. Han har snabbt blivit hostlets lilla maskot ^^ En reflektion: folk här pratar väldigt annorlunda till barn än vad svenskar gör, mycket... barnsligare, förmodar jag. Bebisspråk, liksom. Måste undersökas mer. Imorron kommer det bilder!

1 kommentar:

  1. Oj, vad rörigt, hade nog haft tokpanik efter fem minuter, tror jag...

    Apropå det här med hur man pratar med barn - jag har hört från flera personer som har varit i USA att amerikanska barn överlag är mycket barnsligare än svenska barn i samma ålder, kanske finns någon koppling...

    SvaraRadera